Cisco certifikati že nekaj let zapored veljajo za najbolj iskane in zaželene certifikate s področja informacijskih tehnologij. Hierarhični sistem Cisco certifikatov odseva tri osnovne nivoje poznavanja omrežnih tehnologij – izobraževalna pot je zasnovana na način, da lahko posameznika vodi od popolnoma začetne »Entry-Level«, do najvišje »Proffesional« stopnje.  Mesto vstopa na izobraževalno pot je odvisno od predznanja in izkušenj udeležencev ter se največkrat začne na “Associate” stopnji.

 

CCNA 1 – Osnove omrežij

Modul predstavi arhitekturo, zgradbo, funkcije, komponente in modele interneta in računalniških omrežij. Udeleženci se spoznajo z načeli IP naslavljanja in osnovnimi Ethernet koncepti. Ob koncu tečaja bodo udeleženci sposobni nastaviti preprosta LAN omrežja, izvesti osnovne konfiguracije usmerjevalnikov in stikal ter implementirati IP naslovne sheme.

 

CCNA 2 - Osnove usmerjanja in preklapljanja

Modul obravnava arhitekturo, komponente in delovanje usmerjevalnikov in stikal v majhnih omrežjih. Udeleženci se naučijo nastaviti usmerjevalnike in stikala, ki omogoča osnovno funkcionalnost ter odpravljanja napak v zvezi z RIPv1, RIPv2, single-area in multi-area OSPF, virtual LAN, inter-VLAN routing v IPv4 in IPv6 omrežjih.

 

CCNA 3 – Razširljiva omrežja

Predstavljena je arhitektura, komponente in delovanje usmerjevalnikov in stikal v velikih in kompleksnih omrežjih. Udeleženci se naučijo nastaviti napredne funkcionalnosti na usmerjevalnikih in stikalih ter so sposobni konfigurirati in odpravljati napake v IPv4 in IPv6 omrežjih. Udeleženci pridobijo tudi znanja za implementacijo DHCP in DNS v omrežja.

 

CCNA 4 – Povezovanje omrežij

Modul obravnava WAN tehnologije in omrežne storitve, ki jih zahtevajo konvergenčne aplikacije v kompleksnih omrežjih. Udeleženci se naučijo razumeti merila za izbor omrežnih naprav in WAN tehnologij glede na zahteve omrežij. Praktično se naučijo nastaviti in odpraviti težave v zvezi z omrežnimi napravami in data link protokoli ter implementirati IPSec in VPN v kompleksnem omrežju.

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.