V četrtek 16. oktobra se je Cisco akademija ŠC-NM skupaj z ostalimi Cisco akademijami Slovenije udeležila strokovne ekskurzije, kjer smo si ogledali podjetji Arnes in Halcom.

Po končanem ogledu smo se udeležili strokovnega predavanja, kjer nam je Gorazd Božičvodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT, predstavil delovanje SI-CERTA ter opisal incidente, ki so jih obravnali v času delovanja odzivnega centra.

 

"16. oktobra 2014 smo se za 10-letnico programa »Cisco networking academy« na Slovenskem udeležili programa, ki ga je pripravljala Ljublanska univerza za elektrotehniko. Tam so nam predstavili osnove njihovega projekta »Cisco networking academy«. Poleg predstavitve pa so nam zadali tudi manjše naloge, ter nam s pomočjo interaktivnega simulacijskega orodja »Cisco packet tracer« pomagali vzpostaviti manjše zaščiteno omrežje. Po končani predstavitvi so nas še povabili na ogled Slovenskega podjetja Arnes ter podjetja Halcom. V podjetju Arnes smo bili deležni kratke predstavitve zgodovine podjetja, njihovega trenutnega stališča v Sloveniji, ter priložnost ogleda njihovega prostora z strežniki. V podjetju Halcom pa smo se udeležili zanimive interaktivne delavnice, kjer smo z pomočjo predavatelja ter drugih soudeležencev vzpostavili svoje virtualno mednarodno omrežje preko tekstovnega uporabniškega vmestnika CLI v programu Cisco packet tracer. Na koncu termina pa smo se še udeležili predavanja o Varnosti omrežij. Dan je bil zelo zanimiv, zelo sem užival pri ugledu podjetja Arnes, še posebaj pa, ko smo si ugledali njihovo sobo z strežniki. Zanimivo pa mi je bilo tudi predavanje o Internetni varnosti."
Domen Rostohar, udeleženec tečaja

 

 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.